Optimizare Funnel Vanzari

Optimizarea Traseului

Este important să îți înțelegi funnelul de vânzări și lipsurile lui pentru a putea înțelege unde pierzi potențiali clienți.

ONLINE SALES FUNNEL

Cele patru niveluri principale ale unui Funnel de Vânzări sunt: Conștientizarea, Interesul, Decizia și Acțiunea.

Aceste patru niveluri reprezintă poziția potențialului tău client.

Fiecare nivel necesită o abordare diferită din partea noastră, pentru că ne dorim să transmitem mesajul potrivit la timpul potrivit

Descopera mai mult

Conștientizarea

Primul moment în care un consumator ia contact cu site-ul tău, iar acesta se poate realiza printr-un tweet, o postare pe Facebook împărtășită de un prieten, o căutare pe Google sau orice altceva.

Interesul

Atunci când consumatorul ajunge în etapa de interes din funnel, acesta face cercetări, compară cumpărături și se gândește la opțiunile lui. Acesta este momentul în care intervenim cu un conținut incredibil care îl ajută, dar nu îi vinde.

Decizia

Etapa de decizie a funnel-ului este cea în care clientul este gata să cumpere. El sau ea ar putea lua în considerare două sau trei opțiuni, inclusiv pe tine - acesta este momentul în care trebuie să îi facem cea mai bună ofertă.

Acțiunea

În partea cea mai de jos a funnel-ului, clientul acționează. El sau ea cumpără produsul sau serviciul tău și devine parte din ecosistemul afacerii tale.

Doar pentru că un consumator ajunge în partea de jos a funnel-ului, nu înseamnă că munca s-a încheiat. De aici facem tot posibilul pentru a transforma o achiziție în 10, 10 în 100 și așa mai departe.

Cum funcționează?

Un vizitator ajunge la website-ul tău printr-o căutare pe Google sau un link direct. În acest moment vizitatorul ar putea să citească o postare sau să se uite printre produsele tale. Cândava de-a lungul acestei vizite, îi oferi ocazia de a se înscrie pe lista ta de emailuri.
Dacă vizitatorul completează acest formular, acesta devine un potențial client căruia acum îi poți trimite oferte pe multiple căi: email, telefon, sms - sau toate trei.

Acești potențiali clienți se întorc la site-ul tău când îi vei contacta cu oferte speciale, informații, coduri de reducere sau alte mesaje atent realizate pentru a-i atrage.


Funnelul de vânzări se îngustează pe măsură ce vizitatorii coboară prin el: asta se întâmplă pe de o parte pentru că mereu vei avea mai mulți oameni interesați la nivelul de sus al pâlniei, decât cumpărători la baza ei, dar și pentru că mesajul tău trebuie să devină din ce în ce mai specific.

Descopera mai mult


Programează-te pentru un audit de performance marketing gratuit


alături de specialiștii Transilvania Marketing